Ciągle toczymy walkę w domu o słodycze... :) A może to raczej ja toczę walkę zarówno sama ze sobą jak
również z dzieciakami. Więc pojawiają się co raz to nowe wersje odpowiedników sklepowych łakoci.
Składniki:
1/2 szklanki kaszy mannej
1/2 wiórków kokosowych oraz wiórki do obtoczenia
szklanka mleka kokosowego
3 łyżki syropu z agawy albo miodu
3 łyżki płatków migdałowych
Wykonanie:
Kaszę manną i 1/2 szklanki wiórków kokosowych zalewam zimnym mlekiem kokosowym. Doprowadzam do wrzenia i trzymam na wolnym ogniu mieszając, az do całkowitego wchłonięcia mleka. Do
powstałej masy dodaję płatki migdałowe i dokładnie mieszam. Masę przestudzam i formuję
kuleczki, które następnie obtaczam w kokosie.
Chmm. Muszę spróbować - jeśli smakuje jak Rafaello to Mąż mnie chyba znów na rękach będzie nosił ;)
OdpowiedzUsuń