Translate

wtorek, 28 maja 2013

Rafaello z kaszy mannej

Ciągle toczymy walkę w domu o słodycze... :)  A może to raczej ja toczę walkę zarówno sama ze sobą jak
również z dzieciakami. Więc pojawiają się co raz to nowe wersje odpowiedników sklepowych łakoci.


Składniki:
1/2 szklanki kaszy mannej
1/2 wiórków kokosowych oraz wiórki do obtoczenia
szklanka mleka kokosowego
3 łyżki syropu z agawy albo miodu
3 łyżki płatków migdałowych

Wykonanie:
Kaszę manną i 1/2 szklanki wiórków kokosowych zalewam zimnym mlekiem kokosowym. Doprowadzam do wrzenia i trzymam na wolnym ogniu mieszając, az do całkowitego wchłonięcia mleka. Do powstałej masy dodaję płatki migdałowe i dokładnie mieszam. Masę przestudzam i formuję kuleczki, które następnie obtaczam w kokosie.

1 komentarz:

  1. Chmm. Muszę spróbować - jeśli smakuje jak Rafaello to Mąż mnie chyba znów na rękach będzie nosił ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi miło jeśli zotawisz tu swój ślad, abym mogła się zrewanżować tym samym!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...