Translate

wtorek, 14 maja 2013

Fusilli z pesto z insalatiny, bazyli z pistacjami i serem Kolumb

Uwielbiam makaron w każdej postaci: na słono, słodko, ostro...
Najbardziej kocham w nim to, że mając prawie pustą lodówkę można wyczarować smaczne danie w kilka minut.


 Składniki:  
1/2 opakowania makaronu fusilli
1/2 opakowania insalatiny
garść bazylii
5 łyżek oliwy z oliwek
5 dkg obranych pistacji
duży ząbek czosnku
sok z połowy cytryny
pieprz i sól do smaku
10 dkg sera kolumb

Przygotowanie:
Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Insalatinę, bazylię, oliwę z oliwek, sok z cytryny pistacje (można odłożyć kilka do dekoracji) i czosnek miksuję. Kiedy wszystkie składniki się połączą tworząc jednolitą masę dodaję rozdrobniony ser (połowę przygotowanej iloci) i ponownie miksuję przez chwilę. Dosmaczam sola i pieprzem.
Pozostały ser ścieram na drobnej tarce.
Ugotowany makaron odsączam i starannie mieszam z pesto. Przed podaniem posypuję startym serem i potłuczonymi pistacjami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi miło jeśli zotawisz tu swój ślad, abym mogła się zrewanżować tym samym!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...