Translate

czwartek, 4 lipca 2013

Lekka zupa z zielonych ogórków i "śmietany" z kiszonych nerkowców

Dziś zapraszam na bardzo szybką i smaczną zupę z zielonych ogórków. W sam raz na ciepłe popołudnie.


Składniki:
3 zielone ogórki
2 litry wywaru warzywnego
szklanka "śmietany z kiszonych nerkowców
zielona cebulka
2 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Wywar zagotowuję i dodaję "śmietanę" z kiszonych nerkowców. Zostawiam na małym ogniu aby zgęstniał. Ogórki dokładnie myję i kroję na kawałki, które miksuję z czosnkiem na gładką masę. Zmiksowanego ogórka dodaje do wywaru mieszam dosmaczam sola i pieprzem. Podaję z posiekaną zieloną cebulką i groszkiem ptysiowym albo grzankami.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny, będzie mi miło jeśli zotawisz tu swój ślad, abym mogła się zrewanżować tym samym!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...